fbpx
Strona główna » Obiady » Z piekarnika » Faszerowane kwiaty cukinii

Faszerowane kwiaty cukinii

Dodane przez Alicja Ogonowska
Faszerowane kwiaty cukinii

Kiedy Mama zadzwoniła do mnie że ma w ogródku pełno kwiatów cukinii i czy nie chciałabym ich „na insta” – nie pozostało mi nic innego jak wsiąść na rower i popedałować do rodziców po te cuda! Faszerowane kwiaty cukinii, wypełnione serkiem, zapieczone pod posypką z kolejnego sera – pycha! Próbowaliście kiedyś?

Faszerowane kwiaty cukinii

Faszerowane kwiaty cukinii

Kiedy Mama zadzwoniła do mnie że ma w ogródku pełno kwiatów cukinii i czy nie chciałabym ich „na insta” – nie pozostało… Z piekarnika faszerowane kwiaty cukinii European Wydrukuj
Porcje: 2 Całkowity czas: Czas gotowania:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat

Składniki

  • kilkanaście kwiatów cukinii
  • 150g chudego twarogu
  • 100g fety
  • pieprz, oregano
  • tarty żółty ser

Przygotowanie

🔸Kwiaty cukinii delikatnie umyć i osuszyć, lub jeśli mamy je ze sprawdzonego źródła - wystarczy otrzepać z nieproszonych lokatorów.

🔸Z wnętrza usunąć pręciki.

🔸Twaróg wymieszać z fetą, doprawić do smaku oregano i świeżo mielonym pieprzem.

🔸Każdy kwiat faszerować nadzieniem. Polecam przeprosić się z jakąś wyciskaczką czy rękawem cukierniczym, bo kwiaty są delikatne i łyżką się zajedziecie 😂 Skorzystałam z takiej samej wyciskaczem jak na zapisanych story z robienia churrosów - nadzienie jest gęste!

🔸Kwiaty ułożyć w naczyniu żaroodpornym, posypać hojnie żółtym serem i zapiekać w 180 stopniach przez 15 minut - aż ser się rozpuści.

Zobacz również

Zostaw komentarz


The maximum upload file size: 8 MB.
You can upload: image, document.
Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded.